Vill du baka chokladbollarnas chokladboll?
Tänkte väl det...
Gör så här: (för att du ska se skillnaden mot vanliga tråkiga chokladbollar så lägger jag ordinarie recept bredvid...)
Håkans Superbollar | Vanliga tradia bollar (blä) | ||
Havregryn | 3 dl krossad havregryn, (motsvarar ungefär 5-6 dl orörd havregryn.) | Havregryn | 3 dl |
Socker | 1 dl | Socker | 1 dl |
Kakaopulver | 2 msk | Kakaopulver | 2 msk |
Vanilinsocker | 1 krm | Vanilinsocker | 1 krm |
Kallt kaffe | 2,5 msk | Kallt kaffe | 2 msk |
Smör | 120 g | Smör | 100 g |
Gör så här:
Krossa havregrynen med en kavel (en sån som mamma använder när pappa kommer hem för sent från krogen...).
Det går åt ungefär 5-6 dl. Grejen är den att det ska bli 3 dl havrekross.
Eftersom detta leder till att degen blir mer kompakt och "torr" så kan man med fördel ta 120 g smör, istället för de 100 g, som man brukar göra. Jag brukar även ta lite extra kaffe för att degen ska bli mer kladdig. Jammi jammi.
Det var det hela. Enkelt och bra.